Jdi na obsah Jdi na menu

ROZKVETLÉ KRALUPY NABITÉ ENERGIÍ překvapí moderní infrastrukturou a množstvím zeleně

27. 8. 2022

Válka na Ukrajině a s ní související ekonomická krize se nese ve znamení drahých energií, do toho trápí občany nízké mzdy i změna klimatu. Právě z tohoto důvodu podpoříme výstavbu solárních elektráren v městských budovách. Přebytečné finanční prostředky, které bychom za normálních okolností utratili za drahé energie, budeme následně vhodně investovat, a to tím, že vypíšeme chytré dotace na fotovoltaiku pro občany, stejně jako pro podnikatele.

Soukromé solární elektrárny jsou jednou z cest, jíž se chceme ubírat, ovšem pro inteligentní město, jež je naším cílem, bude podstatná také energie z biomasy. Kralupy nad Vltavou výsadbou rychle rostoucích dřevin, jako jsou japonské topoly či břízy, nejen, že podpoří boj proti suchu a zajistí lepší klima ve městě, ale zároveň zřízením vlastní kogenerační jednotky získá další udržitelný zdroj energie a spolu s tím ušetříme statisíce z městského rozpočtu.

V rámci naší práce pro Kralupy dále podpoříme chytrý rozvoj infrastruktury, reagující na aktuální problémy. Po vzoru moderního parkovacího domu v následujících letech prosadíme další zelené střechy v Kralupech, jak na městských, tak i na soukromých stavbách. Příjemný život ve městě dále zajistí také masivní výsadba zeleně, do níž zapojíme občany. Formou dobrovolných brigád půjdeme společně vysadit nové stromy k řece či Zákolanskému potoku.

Podpora dobrovolnictví, stejně jako aktivit občanů pomocí dotací nám dále taktéž pomůže vrátit včely do města. V spolupráci s odborníky z oblasti včelařství a oddělením IT na městském úřadě v budoucnu začneme s tiskem 3D úlů, je následně rozvěsíme po městě i na zahrady zájemců z řad Kralupáků. Naší prioritou bude nadále protipovodňová ochrana a radost uděláme pejskařům, pro které zřídíme psí louku, kde si užijí zábavu pejsci, stejně jako jejich páníčci.